Húsvét és locsolóvers-generátor

2011.04.25. 09:45 WToma

Sőt, ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy még a következő disclaimer is tavaly, és idén eszembe se jutott a locsolóvers-generátor.

Ez igazából egy tavalyi poszt, de örök igazságokat tükröz, ezért idén is kirakom. A locsolóvers-generátort meg egy kicsit ki akartam pofozni, de aztán persze lusta voltam hozzá.

A hozzám hasonlóan alapvetően szerény és visszahúzódó embereknek a húsvét minden bizonnyal nagy megrázkódtatást jelent már a gyerekkortól kezdve.

Az egész ugye kezdődik azzal, hogy minden (női) rokont körbe kell látogatni, és meg kell locsolni, elszavalva mindig ugyanazt a locsolóverset, amiről azért már akkor is érzi az ember, hogy nem a költészet csúcsa, de most még nem is ez a baj, hanem hogy alapvetően visszahúzódóak vagyunk. A kapott csokitojások és nyulak minőségéről inkább ne is beszéljünk.

Ahogy nő az ember, a kínos érzés egyre csak fokozódik, mert akkor már határozottan tudja mindenki, hogy a "Zöld erdőben jártam" kezdetű négysoros örökzöld meglehetősen elcsépelt, és azért mégis, illene ennél többet produkálni.
Aztán az is frusztráló, hogy másik szemrebbenés nélkül járják körbe az egész környéket, mindenkit levágva x*100 forintra, amiből a nap végére y*1000 lesz, amivel aztán el lehet dicsekedni, miközben én rendes gyerekként érzem, hogy ez már mégiscsak több a soknál, ezért nem csinálom, na meg azért sem, mert visszahúzódó vagyok.

Az egésznek a betetőzése természetesen ott van, amikor már lenne valaki, akihez szívesen elmennék, és még a "kék ibolyát" is komolyan gondolnám, de természetesen az az illető hallani sem akar rólam, mint általában az összes lány, aki tetszik nekem. (Ez az egész természetesen az általános tavaszi frusztráció mellé értendő, aminek a forrása az, hogy a szép időben a parkokban csókolózó boldog szerelmespárok látványa sárga irigységgel kobinált heveny idegrohamot vált ki belőlem.)

És ezzel a húsvét, ami amúgy gyönyörű ünnep lenne, mert ezen a napon minimális rosszallás (bár ugyanakkora mennyiségű fejfájás) mellett ihatja magát az ember tökrészegre, felzárkózott a Valentin-nap mellé, és néhány kínos pillanaton kívül, amin megpróbálok minél hamarabb túlesni és aztán elfelejteni az egészet, nem jelent az égvilágon semmit.

Kivéve azt, hogy megint címlapra kerülhet a locsolóvers-generátor.

1 komment

Címkék: húsvét ünnep generátor sóhivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://lazalom.blog.hu/api/trackback/id/tr981050729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.12.19. 08:06:29

Adjatok egy ezrest
Elmehetsz majd GyES-re
Este bújj velem az ágyba
Locsoljon meg apád fasza
süti beállítások módosítása