A bűnös város

2008.05.15. 17:40 WToma

Szerda este, háromnegyed kilenc. A kettes metrón zötyögök haza az egyetemről, hullafáradtan. Azon gondolkozok, hogy vacsora után csináljak-e valami értelmeset, vagy inkább üljek le animét nézni.
Nyolc óra 53. Moszkva tér, a mozgólépcső alja. Lesprintelem a tömeget, előttem szabad a pálya, lépkedhetek fölfelé. Eldöntöm, hogy az előző dilemmától függetlenül a holnapi szoftver technikák előadásra nem megyek.
Kilenc óra. Benézek a postaládába a számlákért, felmegyek az elsőre. Animét fogok nézni, határozom el. Berakom a kulcsot a zárba. Mondom, berakom a kulcsot a zárba.

Nincs zár.

Megnézem jobban. Tényleg nincs. Lecammogok a házmesterhez, aki némi szörnyülködés után feljön terepszemlét tartani. Még mindig nincs zár. Reggel még megvolt.
Gyerünk, éjjel nappali zárszervíz. Persze ilyenkor nincs szórólap. Nem baj, tudakozó. Fél óra múlva jön. Majd még hív. Addig lemegyek pénzért. Mennyibe kerülhet fél 10-kor egy zárcsere? Az automata nem működik. Nagyszerű. A másik 5 perc gyalog, de akkor is. Az már működik. Vissza a házba. A házmester az egyik földszinti lakót tájékoztatja a helyzetről. A lakó nem tanúsít különösebb érdeklődést. A létrát azért elkérjük, hogy kicseréljük az elsőn a kiégett villanykörtét.

Negyed tizenegy. Zárszerelő megjön. Az ajtó kinyitása: egy mozdulat a csavarhúzóval. Bent a lakásban a ruháim és a jelek és rendszerek jegyzetem a földön szétdobálva. Gyors hiánylista: eltűnt mintegy 700Ft készpénz, és a régi mp3 lejátszó, amit a húgomtól kunyiztam el, amikor vett magának egy újat. Az adatkábel nem tűnt el. Így aztán a kedves tolvaj (ha vesz magának elemet a 700Ft-ból, mert azt sem vitt), hallgathatja a Bleach OST-t és Ally Kerr-t, amíg meg nem unja. Minden más megvan.
A szekrény, amiben a számítógépes cuccokat tartom, nyitva. Gyors csekk: minden animés DVD-m megvan, a Half-Life 2 DVD is megvan. A régi 7300-as videokari is megvan. Pedig az még értékesebbnek is látszott, mert a 7600-as dobozában volt benne. Igaz, rossz, de ez ránézésre nem látszik.
Közben házmester és zárszerelő (utóbbi a pénzemmel együtt) balra el. Rendőrség. Kijönni nem fognak, mert a "helyszín meg lett változtatva." Ha akarok, bemehetek feljelentést tenni. Akar a fene.

Fél tizenkettő. Vacsora. Elhatározom, hogy nem megyek be a reggeli előadásra sem...

Epilógus:
Reggel fölkeltem, és bementem tollasra. Sajnos a többiek csak indexet hoztak, tollasütőt nem. Nem baj, ütünk párat, majd ebéd. Utána irány az OpRe előadás, I épület. Illetve csak a kocka büfé, mert a rendőrök, akik a bomba miatt hessegették el az embereket, csak odáig engedtek minket...

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://lazalom.blog.hu/api/trackback/id/tr76471328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása