Ne vegyük, komolyan

2008.10.17. 15:46 WToma

(A cím nem brutális vesszőhiba, csak egy kis szójáték, panaszokat a "királynét megölni" jeligére várom ;)

Van ugye, ez a gazdasági válság. Én ugye nem akarok belemenni, mikmakból is csak azért sikerült hármassal átmennem, mert a mikro ZH négyese felfelé húzta a kettes makrót.

Azért két dolgot mégiscsak belinkelek. Az egyik szöveget egy másik blog kommentjei között olvastam, és azért írom le ide, mert ez az a fajta mondat, amit én különösen szeretni szoktam, lehet rajta próbálgatni a különböző hangsúlyokat és előadásmódokat:

If you're looking to track down your missing money - figure out who has it now, maybe ask to have it back - you might be disappointed to learn that is was never really money in the first place.

Ha megpróbálja megkeresni az elveszett pénzét - megtalálni azt, akinél most van, esetleg visszakérni tőle - akkor csalódottan veheti tudomásul, hogy ez a pénz tulajdonképpen soha nem is volt.

(Az idézet egyébként innen van, a cikket meg nem olvastam el, mert ha esetleg kiderül, hogy nem szimpatikus, amit ír, akkor nem raknám ki a fentit sem :))

A másik pedig Bükki Tamás: A vákuum kereskedők c. novellája, elolvasható a MEK-en. Ebből csak úgy találomra:

A vákuumkereskedők természetesen profilt váltottak, hogyan is lehetett volna másképp? Önöknek elárulom. A bankszakmában telepedtek meg. És hogy mit ki nem találtak? A dolgot úgy nevezték el, hogy számítógépes folyószámla. Képzeljék! Az emberek vagyona néhány elektromos bit egy-egy számítógépben. És az emberek megőrülnek ezért.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://lazalom.blog.hu/api/trackback/id/tr31718814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása